Kontakt Přihlásit se pomocí účtu: FaceBook Google                                      Nová registrace|Zapomenuté heslo

Hodnocení her

Podle abecedy: |0-9|A|B|C|D|E|F|G|H|I|J|K|L|M|N|O|P|Q|R|S|T|U|V|W|X|Y|Z|
ADVENTURY
AKČNÍ
ARKÁDA
BOJOVÁ
DĚTSKÁ
FPS
LOGICKÁ
MMO
MMORPG
OSTATNÍ
PLOŠINOVKA
RPG
SIMULACE
SPORT
ZÁVODNÍ
STRATEGIE REALTIME
STRATEGIE TAHOVÁ
THIRD PERSON AKCE
Staré hry
Flash hry
Novinky v herních magazínech
Češtiny
Návody
STATISTIKY serveru hh.cz
Kalendář her
FORUM

Risen > PC > RPG

Kde koupit ?

Recenze

 Zdroj  Recenzent Hodnocení   Datum
LEVELRadek Friedrich8/1080 %LEVEL 184
GamesportJiří Navrátil---80 %2009-12-10
Vokr.combobo8/1080 %2009-11-28
hry.Sme.skJán Kordoš6/1060 %2009-11-19
Sector.skuni8/1080 %2009-11-09
GameSite.skKlajo---70 %2009-11-07
BonuswebDavid Sillmen---80 %2009-10-12
GameParkbeermonster---82 %2009-10-11
Eurogamer.czMiloš Bohoněk8/1080 %2009-10-09
Games.czEl Kamil9/1090 %2009-10-07
Hrej.czOndřej Švára8/1080 %2009-10-07
Get Adobe Flash player

Videorecenze

http://games.tiscali.cz/reviews/risen-video-recenze/Autor: David Sarkisjan (Games.Tiscali.cz) / délka: 10m43s2009-11-09

Hodnocení a statistika

Zvolte myší na stupnici hodnocení a kliněte. Hodnotit muže pouze registrovaný uživatel.
Vaše hodnocení:
0%
Průměrné hodnocení z médií:

78.36 %

Počet recenzí: 11
Min. hodnocení: 60 %
Max. hodnocení: 90 %
Průměrné hodnocení návštěvníků:

85.92 %

Počet hodnocení: 13
Min. hodnocení: 66 %
Max. hodnocení: 98 %
Pořadí:

Celkově: 1827 z 5973 Žebříček
PC: 778 z 3166 Žebříček
PC/RPG: 96 z 272 Žebříček
Vše/RPG: 194 z 480 Žebříček

Uživatelské Recenze

Uživatelskou recenzi mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé

Preview

Czechgamer.com2009-10-04
Gamesport2009-09-14
Gamesport2009-09-14
GamePark2009-09-06
Eurogamer.cz2009-09-04
Czechgamer.com2009-08-29
Bonusweb2009-08-10
Games.cz2009-06-24
GamePlanet.cz2009-06-04
Galaxie.Name2009-04-14
Doupě2009-01-06
Games.cz2008-12-11
GameStar.cz2008-11-13
Hrej.cz2008-09-08

Přídavky

D iskuze

Nick
Titulek
Text
Odpovězte na otázku číslemKolik je šest mínus dva?

Odběr příspěvků pro tuto diskuzi v RSS

Navštivte naše FORUM !!!

Titulek: Obtiznost
Nick: (777) - neregistrovaný
Datum:2011-01-21 07:17:15
No, popravde, cekal jsem podobne narocnou co se obtiznosti tyce hru jako byl G III na hard a tak jsem se chopil z vesela na zminene tezke obtiznosti Risenu. Po dovrseni 4 lvl budu nejspise nucen snizit, jelikoz neco takto narocneho jsem snad jeste nehral, vskutku hardcore, nevim jak je na tom hra na nizsich stupnich, resp. to zahy nejspise poznam, ale na te tezke je to neco natolik extremniho, ze je hra spise o frustraci nez o zabave s vyzvou. Problemem je, ze se tu dost dobre nedari nepratele odlakavat od sebe a likvidovat jej jednoho po druhem, vetsinou zareaguji ve skupinkach jednotne a to se skutecne na prvnich levelech da jen velmi tezko uhrat. Uz jedno prase (ktery uskakuje, vyhyba se a celkove je potreba chytnout co nejdrive do ruky zdejsi boj. system) je docela solidni vyzva bez brneni, se zakladnim mecem a stitem a nevytunenymi schopnostmi (nebot siroko daleko zadny ucitel az na to udajne Pristavni mesto a tabor u Dona, kam jsem se teprve nyni na 4 lvl dostal neni). Jinak je to ale jinak moc pekny po strance atmosfery, gotikovskyho ducha, ale s tou obtiznosti jsem to prestrelil. Pokud u toho Dona nenajdu nejakeho poradneho ucitele diky nemuz postava citelne zesili, pujdu s ni dolu. Jinak co se graf. stranky hry tyce, je to paradox, ale GIII pres sve stari mne prisjde o dost detailnejsi resp. dojem z grafiky lepsi.
[Odpověz]

Titulek: Re: Obtiznost
Nick: (nemo) - neregistrovaný
Datum:2011-01-21 12:11:23
Já jsem to rozehrál na normal a po 15-ti hodinách jsem to vzdal. Hlavní problém vidím ve zvyšování schopností za peníze. Trenérům se platí, ale peníze nedostanete, dokud nesejmete pár potvor a potvory sejmete pouze metodou save- load. Risen mi připadal oproti rozmáchlým Gothicům 1 a 2 hrozně přehuštěný, všechno je smrsknuté na miniaturní ploše. Za každým rohem se pase 5 prasat a 5 vlků a všichni se na vás okamžitě vrhnou (odlákávání nefungovalo ani mě). První dva Gothiky jsem dohrál 2x, trojku jednou, ale Risen mi prostě nějak nesedl, furt jsem chcípal.

Titulek: Re: Obtiznost
Nick: (777) - neregistrovaný
Datum:2011-01-23 19:33:29
Tak po zhruba necelejch 15 hodinach hrani a splnenejch vsech ukolech pro bandity v bazine a vyziskani pristupu k Donovi muzu teprve rict, ze jsem se do hry pomalu dostal, dulezity je tady skutecne 100% chytnou do ruky ten bojovej system, uskakovani, vykryvani atd. Pak jsem toho Brogara u Dona (i ty predchozi typky z jeho party) dostal v arene na tezky obtiznosti v podstate na poprvy a ani si nesrktnul/i, a to mam silu jen 15 a pouzivam zakladni mec bez bodu v skillech mece - chci se totiz pozdeji pridat k magum, a tady u nich jsem chtel jen nabrat zkusenosti... Ale je pravdou ze prvnich nekolik hodin hrani na prvnich levelech je hra hodne nepristupna az hardcorova, coz si myslim, ze spoustu hracu opravdu odradi. Za sebe jsem rad, ze jsem to prekousl,

Titulek:  
Nick: (hvezdosvit)
Datum:2010-03-16 19:03:43
Pekna hra, podle me o zdibec mene narocna na HW, nez Gothic 3 a o zdibec mene graficky pekna. Tohle je pravy nastupce Gothicu I, dostavil se u me stejny pocit volnosti a pritom podrobne znalosti uzavreneho sveta. Lide jsou maji lidske vlastnosti a problemy a svet zije.
[Odpověz]

Titulek: texty
Nick: (milos) - neregistrovaný
Datum:2009-11-11 02:27:47
neukazuje mi texty v úlohách - kláves "L"-ani aktuálne ani splnené-neviete čo stým?
[Odpověz]

Titulek: HW
Nick: (Kolir) - neregistrovaný
Datum:2009-10-03 13:31:20
No tak kompa už mam relativně starýho, ale jedu 1024*768 na 17" všechno na vysoký krom trávy a stínu ty mam na medium a filtrování bilineární........ a FPS 45-80 zatim :) Sestava: AMD Athlon 64 X2 4000+ @2,11GHz, MSI K9N Neo V2 nForce 520, MSI gForce 8800GT-OC 512MB, 2 x 1GB DDR2 667MHz, WD 160GB 7200rpm
[Odpověz]

Titulek: Re: HW
Nick: (Jan) - neregistrovaný
Datum:2009-10-03 19:36:09
S pouze bilinearnim filtrovanim?, tak to bych asi nemohl, a jak to vypada?

Titulek:  
Nick: (777) - neregistrovaný
Datum:2009-09-29 07:15:22
Doporucuji se take podivat na notnou merou "upravene" naroky na zelezo: http://www.sector.sk/novinka/49785/risen_vas_pocitac_do_pekla_neposle.htm. Nevim potom kdo si tu pecku ve vysokych detailech v poradnych FPS vychutna...
[Odpověz]

Titulek: Už se těším
Nick: (Greg) - neregistrovaný
Datum:2009-09-29 00:50:37
Podle dostupných informací a videí to bude fakt pecka!
[Odpověz]

Webmasteři

Ikonka hodnocení
Webmasteři, chcete na svoje stránky umístit takovouto ikonku s hodnocením hry ?
Risen
Stačí vložit do svých stránek tento HTML kód:



Risen
Stačí vložit do svých stránek tento HTML kód:



Kód do fóra:
Stačí vložit do svých stránek tento HTML kód:



Stránka zobrazena 23191x - statistika
Risen 78 z 100 Průměr z 11 recenzí.

Uživatelský panel ke hře

  • Mám tuto hru 1 uživatelů
  • Chci tuto hru 0 uživatelů
  • Dohrál jsem tuto hru 0 uživatelů
  • Moje oblíbená 0 uživatelů
  • Přihlaste se pro vyplnění dat

Karta hry

Datum vydání: 2009-10-02
Risen

Průměrné hodnocení z médií:

78.36 %

Min : 60 % Max : 90 %

Oficiální stránky: ZDE
Výrobce: Piranha Bytes
Distributor: Deep Silver
Distributor CZ: Cenega

Počet recenzí: 11
Počet preview: 14

Našli jste další materiály ke hře ? Informujte nás o nich, rádi je zveřejníme.

Facebook

Napsali v recenzi o hře

> Games.cz : 9/10
Slušný příběh, velký a zajímavý svět, hrubé dialogy, povedený bojový systém, návrat ke kořenům série Gothic a hlavně bez chyb, to je Risen. Zajišťuje dostačnou motivaci pro opakované hraní, z čehož rezultuje mnoho desítek hodin hraní.
> Hrej.cz : 8/10
Hrůza z každé konfrontace se silným agresorem se časem pozitivně promítá do radosti nad každým novým mečem, brněním či kouzlem a vůbec přibývajícími bojovými zkušenostmi. A to je to, oč v Gothicu vždy běželo. Risen není jiný.
> Eurogamer.cz : 8/10
Už hodně dlouho jsem nehrál RPG tak kouzelné a tak pohlcující. Ani po těch 40 hodinách nutných pro pořádné dohrání nebudete mít dost. Na druhou stranu Risen je v podstatě takovým Gothicem dva a půl, který je navíc zprvu příliš nepřístupným a ke konci pro změnu vyčpělým.
> Bonusweb : 80 %
Fanoušek Gothicu dostane pořádnou dávku volnosti v kompaktním světě. Ostatní asi budou nadávat na zastaralost, mizerný příběh, takřka neviditelnou červenou nit vinoucí se hrou a nevýraznou grafiku.
> GamePark : 82 %
Risen je tvrdé RPG, které vám nedá nic zadarmo, ale čím více jste ochotni se do jeho propracovaného a provázaného světa ponořit, čím více ho s radostí prozkoumáváte, tím více si hru budete užívat.
> Sector.sk : 8/10
Risen odradí akčnejších hráčov, ktorým tony textu polezú na nervy a deprimuje ich fakt, že ich dokáže ohroziť kdejaká veverička, ktorá vylezie z húštiny. V tejto hre sa nič nedá riešiť zbrklo.
> hry.Sme.sk : 6/10
Radosť spraví len zaslepeným fanúšikom Gothicu. Neskôr sa hra síce aspoň ako tak rozbehne, no oplatí sa odporučiť hru, do ktorej sa musíte dostávať povedzme 15 hodín? V Risen sa dá robiť mnoho vecí, tých zaujímavých je však žiaľ minimum.
> Vokr.com : 8/10
Risen je vyleštěný drahokam. Je to skvost který se vám vryje do paměti. Díký nepřeberným možnostem voleb je znovuhratelnost příjemně lákavá a přitažlivá. Povstala legenda...
> Gamesport : 80 %
Fanoušci série budou bezpochyby nadšeni, ostatním možná nebude vyhovovat pomalejší tempo hry. Ať tak či onak, můžeme konstatovat, že Risen je vynikající hrou.
> LEVEL : 8/10
Přesně takové pokračování, jaké si fanoušci Gothicu tajně přáli. Výborný příběh, bojový systém a hlavně - bez bugů!
> GameSite.sk : 70 %
Subjektívne hodnotím tento titul ako podarený, s celkom peknou grafikou, zaujímavým príbehom, hroznou hrateľnosťou pri boji a mierne odfláknutým balansovaním obtiažnosti.

Partneři

Gta.cz - Největší CZ/SK portál o sérii GTA ABCgames.cz - hry, cheaty, trainery, n�vody, preklady hier, cd obaly, wallpapery, screenshoty RecenzeHer.eu - Denn� �erstv� informace ze sv�ta her, Recenze, preview, online-hry, tapety na plochu pc, cheaty Herniweb.cz wiizone.sk

Vychází tento měsíc

Vychází příští měsíc

Statistika databáze her

Hry: 5972
Recenze: 24483
Screenshoty: 23596
Češtiny: 1160
Návody: 1769
Cheaty: 4208
Dema: 1034
Videa: 5214
Obaly: 2582
Youtube video: 3123
Průměrné hodnocení z
23850 recenzí: 71,811 %